Ο Λα Βόλπε και το Φενγκ Σούι του Μεξικού

92
Ένα αφιέρωμα που είχαμε γράψει κάποτε για τον μεγάλο Ντομενέκ, ο οποίος το 2006 έκανε την επιλογή της 23αδας της Γαλλίας σύμφωνα με τα ζώδια, αλλά και την εντυπωσιακή μεγάλη του επιτυχία, έδωσε το έναυσμα να γράψουμε και για μια… παρόμοια τακτική (στην επιτυχημένη αυτή συνταγή) που ακολούθησε ένας άλλος προπονητής. Ο Λα Βόλπε, τεχνικός του Μεξικού, ο οποίος έδινε σημασία στο Φενγκ Σούι…

Ο Λα Βόλπε γεννημένος στις 6 Φεβρουαρίου το 1952, χρονιά του Δράκου του Νερού κατά το κινέζικο ωροσκόπιο, είχε πάντα την τάση να ασχολείται με μεταφυσική και φενγκ σούι. Μάλιστα ο Λα Βόλπε κουβαλούσε πάντα ένα λουό παν ή κάποιο άλλο εργαλείο για το φενγκ σούι, ώστε να διώξει όλη την αρνητική ενέργεια απ’ το δωμάτιο στο οποίο έκανε την τελική επιλογή της 23αδας του Μεξικού.

Η ενέργεια ήταν το Α και το Ω για τον Λα Βόλπε. Μάλιστα αρκετές μαρτυρίες αναφέρουν πως ο μεγάλος Λα Βόλπε απαιτούσε απ’ τους ποδοσφαιριστές του κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου, να βγαίνουν απ’ τα αποδυτήρια και να ξαναμπαίνουν καθώς δεν ήταν εναρμονισμένοι με την ισορροπία της φύσης.

Το ξεκίνημα του Μεξικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν ιδανικό

Νίκη επί του Ιράν που έδινε ένα γερό προβάδισμα για την πρόκριση (3-1). Η ενέργεια όμως δεν κράτησε για πολύ. Στο επόμενο παιχνίδι ήρθε η ισοπαλία με την Ανγκόλα (0-0), κάτι που έφερε και την μουρμούρα στον κόσμο. Τρίτο παιχνίδι, αυτό κόντρα στην Πορτογαλία. Το Μεξικό ήθελε ένα βαθμό για να περάσει, μιας και αν η Αγκόλα νικούσε το Ιράν και το Μεξικό έχανε απ’ την Πορτογαλία θα είχαμε ισοβαθμία. Ο Λα Βόλπε επιστράτευσε όλη του τη θετική ενέργεια για να τα καταφέρει, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Το Μεξικό γνώρισε την ήττα απ’ την Πορτογαλία (2-1). Αλλά η ενέργεια και το φενγκ σούι έπιασε τόπο, μιας και η Ανγκόλα έμεινε στην ισοπαλία με τον Ιράν (1-1) και ως αποτέλεσμα το Μεξικό πήρε την πρόκριση.

Στους «16» οι Μεξικανοί έπρεπε να αντιμετωπίσουν την Αργεντινή

Και όταν απέναντι σου έχεις μεγάλες ομάδες, τότε πολλές φορές ούτε ο Δράκος του Νερού, ούτε η ισορροπία της φύσης και η θετική ενέργεια δεν αρκούν. Το Μεξικό όμως το πάλεψε και λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη. Ο Λα Βόλπε επικαλέστηκε Δράκους και τα συναφή, και ο γίγαντας Ράφαελ Μάρκεζ άνοιξε το σκορ στο 6’ του αγώνα. Η απάντηση των Αργεντινών ήρθε με τον Κρέσπο στο 10’. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί ο τίμιος Μάξι Ροντρίγκεζ σκόραρε στο 98’ για να χαρίσει μια τεράστια πρόκριση στην Αργεντινή. Έτσι η ενέργεια και το φενγκ σούι του Λα Βόλπε δεν έπιασαν τόπο. Κάτι έλειψε απ’ το Μεξικό. Όμως η αλήθεια είναι πως η παρουσία του στο παγκόσμιο κύπελλο του 2006 ήταν πέρα για πέρα ικανοποιητική.