Στην Χιμπέρνιαν δεν τραγουδούν «YNWA», αλλά «Sunshine on Leith»

108
Για τους περισσότερους που δεν γνωρίζουν, το Λιθ είναι μια ιστορική περιοχή στα βόρεια του Εδιμβούργου. Το Λιθ ουσιαστικά είναι διάσημο για δυο πράγματα. Την ποδοσφαιρική ομάδα της Χιμπέρνιαν και δυο Σκωτσέζους, τα αδέρφια Ρίντ που έχουν την μπάντα που ονομάζεται «The Proclaimers».

Όπως κάθε σωστός Σκωτσέζος που σέβεται τον εαυτό του, τα αδέρφια Ρίντ είναι φανατικοί ποδοσφαιρόφιλοι, και υποστηρίζουν από μικρά παιδιά την αγαπημένη τους Χιμπέρνιαν. Και όταν λέμε φανατικοί, πρωτοστάτησαν κάποτε στην οργανωμένη προσπάθεια των οπαδών να αποκτήσουν το 51% της ομάδας, ώστε να μην εξαρτώνται από κανέναν επενδυτή!


Διαβάστε επίσης: Η ιστορία πίσω απ’ το «You’ll Never Walk Alone»


Μάλιστα, η ομάδα της καρδιάς τους, χρησιμοποιεί το κομμάτι τους «Sunshine on Leith», το οποίο κυκλοφόρησε το 1988, ως τον ανεπίσημο ύμνο της, κάτι που το καθιστά ουσιαστικά το… «You’ll never walk alone» της Χιμπέρνιαν! Παρ’ όλο που το συγκεκριμένο τραγουδάκι δεν το λες και αναμφίβολα καθηλωτικό, τα παρακάτω βίντεο είναι η καλύτερη… ερμηνεία του συγκεκριμένου κομματιού από τους οπαδούς της ομάδας! Μιλάμε για πραγματική ποδοσφαιρική Σκωτσέζικη ανατριχίλα!

«My heart was broken, my heart was broken
Sorrow Sorrow Sorrow Sorrow
My heart was broken, my heart was broken

You saw it, You claimed it
You touched it, You saved it

My tears are drying, my tears are drying
Thank you Thank you Thank you Thank you
My tears are drying, my tears are drying

Your beauty and kindness
Made tears clear my blindness

While I’m worth my room on this earth
I will be with you
While the Chief, puts sunshine on Leith
I’ll thank Him for His work
And your birth and my birth…»