Το ασύλληπτο μυθικό τέρμα του Πελέ με τα τρια σομπρέρο

100
(GERMANY OUT) Der brasilianische Fu?ballspieler Pel? im Trikot von Santos FC. Undatiertes Foto. (Photo by Ferdi Hartung/ullstein bild via Getty Images)
Ήταν 2 Αυγούστου του 1959, όταν στην αναμέτρηση ανάμεσα στη βραζιλιάνικη Γιουβέντους και την Σάντος, ο 19χρονος Πελέ, ήδη παγκόσμιος πρωταθλητής με την εθνική Βραζιλίας του 1958, πέτυχε το ομορφότερο τέρμα στην ιστορία του ποδοσφαίρου! Τουλάχιστον αυτό λέει ο μύθος, αφού τότε η τηλεόραση δεν είχε εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να καλύπτει τις μεταδόσεις όλων των αγώνων, με αποτέλεσμα η μοναδική απεικόνιση του τέρματος που ισχυρίζεται ότι πέτυχε ο Πελέ να υπάρχει μόνο σε ένα βίντεο simulation.

Διαβάστε επίσης: Πελέ: Το φαινόμενο των Παγκοσμίων Κυπέλλων (vids)


Σύμφωνα με τον Πελέ πάντως και όσους (αρκετούς) ήταν αυτόπτεις μάρτυρες, η γλαφυρή και λεπτομερής περιγραφή για το εν λόγω τέρμα λέει ότι ο Πελέ έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από μια σέντρα από τα δεξιά. Έπειτα, ο Βραζιλιάνος άρχισε να τρέχει κατευθυνόμενος προς το τέρμα, προσπερνώντας κατ’ ευθείαν έναν αντίπαλο και μετά επιχειρώντας τρία επιτυχημένα (!) συνεχόμενα σομπρέρο πάνω σε δυο αμυντικούς, αλλά και τον τερματοφύλακα, πριν σπρώξει τη μπάλα με το κεφάλι στο άδειο τέρμα για να σημειώσει ακόμη ένα γκολ.


Διαβάστε επίσης: Όταν η τυχερή φανέλα του Πελέ «έδιωξε» την κατάρα


Ο ίδιος ο Πελέ, το έχει χαρακτηρίσει ως το πιο όμορφο και κορυφαίο τέρμα της καριέρας του και εμείς δεν έχουμε παρά να τον πιστέψουμε. Το παρακάτω βίντεο με simulation, φτιάχτηκε φυσικά βασιζόμενο στις περιγραφές που ήδη αναφέρουμε, γεγονός που επιτρέπει στον αιώνιο αντίπαλό του, Ντιέγο Μαραντόνα, αλλά και σε οποιονδήποτε δύσπιστο να αμφισβητήσει την αληθοφάνεια του.