Ο Αντεμπαγιόρ περπάτησε για πρώτη φορά στην ηλικία των τεσσάρων!

145
Είναι κάποιες ιστορίες που πραγματικά προκαλούν εντύπωση. Δημιουργούν ερωτηματικά και λες πως έγινε αυτό; Μια τέτοια είναι και η ιστορία του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ.

Δεν θα αναφερθούμε στην καριέρα του, ούτε σε όλα κατά καιρούς ακούστηκαν για την ηλικία του (μιας και πολλοί υποστήριξαν πως έκρυβε πολλά χρόνια). Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως ο Αντεμπαγιόρ μέχρι την ηλικία των τεσσάρων ετών δεν περπατούσε.

Η μητέρα του ήταν απελπισμένη μέχρι τότε. Ο μικρός Αντεμπαγίορ, ο γιος της δεν μπορούσε να περπατήσει και αυτή δεν ήξερε τι να κάνει. Οι γιατροί στο Τόγκο σήκωσαν τα χέρια ψηλά, το ίδιο και στις άλλες χώρες που επισκέφθηκε. Και δεν ήταν λίγες, αντίθετα επισκέφθηκε γιατρούς στη Νιγηρία, το Λάγος, τη Γκάνα, μέχρι και σε «μάγους» σε Αφρικάνικα χωριά είχε πάει. Πάντα έπαιρνε την ίδια απάντηση. Ο γιος της δεν θα περπατούσε ποτέ.

Τελευταία λύση της ήταν η εκκλησία

Η μητέρα του Αντεμπαγιόρ τον πήρε στην εκκλησία και εκεί οι ιερείς της είπαν πως για μια εβδομάδα θα προσεύχονται γι’ αυτόν. Αν και τότε δεν περπατήσει τότε κανείς δεν θα μπορούσε να κάνει το παιδί να περπατήσει και για μια ζωή θα μείνει στην ακινησία.

Η μητέρα του Αντεμπαγιόρ δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας περνούσε πολλές ώρες κλαίγοντας. Οι προσευχές δεν έπιαναν τόπο και όλα έδειχναν πως το θαύμα που περίμενε δεν θα ερχόταν.

Την τελευταία μέρα όμως, και ενώ οι ιερείς έκαναν τις τελευταίες προσευχές, μια μπάλα μπήκε στην εκκλησία. Κάποιος την είχε κλωτσήσει κατά λάθος μέσα. Ο μικρός Αντεμπαγιόρ σηκώθηκε άμεσα και έτρεξε προς τη μπάλα. Η μητέρα του και όλοι εκεί έμειναν άναυδοι. Εκεί που όλα έμοιαζαν τραγικά, ξαφνικά ο μικρός Αντεμπαγιόρ δεν περπάτησε απλώς αλλά έτρεξε. Ο μικρός Εμάνουελ ήταν καλά. Μπορούσε να έχει μια φυσιολογική ζωή.

Ο ίδιος χρόνια μετά, όταν και αποκάλυψε την ιστορία του, είπε πως δεν κατάλαβε τι και πως αλλά όταν είδε τη μπάλα κάτι ξύπνησε μέσα του. Ήθελε να την πάρει πρώτος και τα κατάφερε. Μια μεγάλη καριέρα ξεκινούσε εκεί. Από μια μπάλα στην εκκλησία, αναμένοντας το θαύμα, έφθασε στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου.