Όταν ο Κλόζε σκόραρε με το χέρι και το παραδέχτηκε (vid)

150

Ο Μίροσλαβ Κλόζε ήταν μια ξεχωριστή περίπτωση επιθετικού. Δύσκολα μπορείς να τον ξεχωρίσεις για κάτι συγκεκριμένο. Ούτε στην τεχνική, ούτε στην ταχύτητα, ούτε στον αέρα τον λες κορυφαίο του είδους. Όμως είχε αυτό το κάτι που χρειάζεται ένας επιθετικός. Ήξερε να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και γι’ αυτό και έμεινε στην ιστορία άλλωστε.

Το 2012 όμως σε έναν αγώνα ανάμεσα στην Νάπολι και την Λάτσιο ο Γερμανός κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό όλων για ακόμη μια φορά στην καριέρα του. Η φάση ξεκίνησε από ένα κόρνερ που κέρδισε η Λάτσιο. Της εκτέλεσης του κόρνερ ακολούθησε το τέρμα απ’ τον Κλόζε και άμεσα σύρραξη. Στα πρώτα δευτερόλεπτα λίγοι κατάλαβαν τι είχε συμβεί, και σίγουρα ανάμεσα σε αυτούς και ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Γερμανός είχε σκοράρει με το χέρι, κάτι που είδαν οι παίκτες της Νάπολι και ξεκίνησαν να διαμαρτύρονται έντονα.

Και ενώ οι παίκτες της Λάτσιο άρχισαν να πανηγυρίζουν και αυτοί της Νάπολι ήταν έτοιμοι για μανούρα, ο Κλόζε έκανε κάτι που κανείς δεν περίμενε. Πήρε την απόφαση που θέλει… κοχόνες για να το πράξει και πήγε στον διαιτητή. Αυτό που έκανε ο Γερμανός ήταν να παραδεχτεί ότι σκόραρε με το χέρι.

Ο ρεφ της αναμέτρησης τότε ακύρωσε το τέρμα. Όταν στο λέει ο ίδιος παίκτης που σκόραρε είσαι σίγουρος πως έτσι έγινε. Ο κόσμος ξεκίνησε να αποθεώνει τον Κλόζε (και όχι άδικα), ενώ ακόμη και αντίπαλοι του έδωσαν τα χέρια. Ήταν μια κίνηση που δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη σε καμιά περίπτωση.

Για την ιστορία η Νάπολι κέρδισε τότε με 3-0 μετά από χατ τρικ του Καβάνι, όμως το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν πολύ διαφορετικά αν ο Κλόζε δεν είχε το θάρρος και την τιμιότητα να παραδεχθεί πως σκόραρε με το χέρι. Αυτή και μόνο η ενέργεια του δείχνει και το ποιος ήταν στα αλήθεια ο Γερμανός.