Αντωνάκης Τσιακλής: Ακραίος αμυντικός από τα παλιά!

236

Ο Αντωνάκης Τσιακλής γεννήθηκε στις 19/10/1950 στην Λευκωσία. Αγωνιζόταν στη θέση του αριστερού ακραίου αμυντικού αλλά όταν χρειαζόταν αγωνιζόταν και στο δεξί άκρο της άμυνας. Αγωνίστηκε στην Ομόνοια την περίοδο 1970-1978 καταγράφοντας 140 συμμετοχές, ενώ κατάκτησε με τους “πράσινους” 6 πρωταθλήματα και 2 κύπελλα.

Βασικός ποδοσφαιριστής της πρώτης ομάδας από την ηλικία των 20 ετών και ήταν από τους πρωταγωνιστές τη χρυσή δεκαετία του ‘70. Τη σεζόν 1971-1972, όταν η Ομόνοια πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ, μέτρησε 26 συμμετοχές.

Σημαντική λεπτομέρεια για την καριέρα του Τσιακλή ήταν πως από το 1971 μέχρι και το τέλος της καριέρας του, κατακτούσε κάθε χρόνο το πρωτάθλημα. Ήταν επίσης μέρος της ξέφρενης πορείας της σεζόν 1976-1977, όταν η Ομόνοια κατακτούσε τον τίτλο με ρεκόρ βαθμών.

Υποστηρικτής της Ομόνοιας από πολύ μικρός όπου πήγαινε κρυφά στις προπονήσεις της ομάδας, καθώς ο πατέρας του δεν ήθελε να αγωνίζεται στην Ομόνοια. Δυνατός στις μονομαχίες και διεκδικήσεις της μπάλας, όπως και συνεπής στα αμυντικά του καθήκοντα. Γεμάτος πάθος, είχε πάντα της πειθαρχία εντός και εκτός γηπέδου, ενώ χαρακτηριζόταν από την αστείρευτη του αντοχή.

Μετά το τέλος της καριέρας του, ακολούθησε καριέρα προπονητή σε αρκετές ομάδες όπως η ΑΕΚ Κυθραίας, η ΜΕΑΠ και ο ΑΠΟΠ Παλαιχωρίου. Ακόμα, διετέλεσε βοηθός προπονητής στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Ήταν επίσης προπονητής στην Ακαδημία της Ομόνοιας από το 1995 μέχρι το 2000 αλλά και στις ακαδημίες της Manchester City.