Ηλίας Πούλλος: Η ιστορική μορφή της Ομόνοιας

665

Το “Ηλίας Πούλλος” είναι το όνομα του προπονητικού κέντρου της Ομόνοιας που στεγάζεται στο Γέρι. Είναι εκεί που οι “πράσινοι” προετοιμάζονται καθημερινά, ένα προπονητικό κέντρο που έζησε σπουδαίες εποχές και παραμένει σήμα κατατεθέν για τον κάθε Ομονοιάτη.

Ο Ηλίας Πούλλου, ήταν μια από τις σημαντικότερες μορφές στην ιστορία του συλλόγου των “πρασίνων”. Κατείχε από το 1990 μέχρι την ημέρα του θανάτου του το πόστο του αντιπροέδρου του Σωματείου και διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στο να δημιουργήσει η Ομόνοια το δικό της προπονητικό κέντρο.

Ήταν ο άνθρωπος που οραματίστηκε τη δημιουργία ένας σύγχρονου αθλητικού κέντρου και με τη δράση του συνέβαλε στο να γίνει το όνειρο πραγματικότητα το 1988-1989. Αυτός ήταν και ο λόγος που το αθλητικό κέντρο της Ομόνοιας πήρε το όνομά του, το οποίο διατηρεί μέχρι σήμερα.

Στις 22 Οκτωβρίου 1993, ο Ηλίας έχασε τη ζωή του σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, σε ηλικία μόλις 48 ετών, ενώ επέστρεφε στο σπίτι του από το οίκημα της Ομόνοιας. Ωστόσο, πρόλαβε και άφησε πίσω του ανεκτίμητο έργο συνδεδεμένο με την ιστορία της αγαπημένης του ομάδας.

Ο Ηλίας Πούλλος γεννήθηκε στις 3 Οκτωβρίου 1945. Το 1968 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο “Πατρίς Λουμούμπα” της Μόσχας, παίρνοντας το πτυχίο του Πολιτικού Μηχανικού και το 1974 εκλέχθηκε ως μέλος του ΔΣ της Ομόνοιας. Ήταν ένας ικανότατος και χαρισματικός παράγοντας, ιδιαίτερα αγαπητός, όχι μόνο στην οικογένεια της ομάδας, αλλά ευρύτερα στο χώρο του Κυπριακού ποδοσφαίρου.