Παναγιώτης Πάτσαλος: «Να μας αντιμετωπίσει ισότιμα η πολιτεία»

411
Ο Παναγιώτης Πάτσαλος μίλησε στην ιστοσελίδα μας για τα προβλήματα που ταλανίζουν τις μικρότερες κατηγορίες στον χώρο του ποδοσφαίρου, μετά και την εμφάνιση του κορωνοϊού. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Ορφέα Λευκωσίας που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Επίλεκτης ΣΤΟΚ, εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον, δίνοντας συγχρόνως ένα μήνυμα προς την πολιτεία.

Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει το ημιεπαγγελματικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού; Είναι ευρέως γνωστό πως υπάρχει μια παγοποίηση της λειτουργίας των μικρότερων κατηγοριών τη δεδομένη στιγμή, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει κάποιο γνωστοποιημένο σχέδιο από πλευράς κυβέρνησης, το οποίο να αφορά την επανέναρξη αυτών των πρωταθλημάτων.

«Το ποδόσφαιρο στις μικρές κατηγορίες έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό με την εμφάνιση του κορωνοϊού, καθώς πέρσι “χάθηκε” σχεδόν η μισή χρονιά, ενώ φέτος συγκεκριμένα, οι ποδοσφαιριστές της Επίλεκτης Κατηγορίας είμαστε σε αγωνιστική αδράνεια από τα μέσα του Νοεμβρίου. Επίσης, τις τελευταίες εβδομάδες βάσει των διαταγμάτων δε μας επιτρέπεται ούτε η προπόνηση, κάτι που κάνει ακόμη δυσκολότερη την προσπάθειά μιας πιθανής επανέναρξης του πρωταθλήματος».

Πώς νιώθετε εσείς ως αθλητές για την όλη αυτή εξέλιξη; Ποιες οι σκέψεις και οι επιθυμίες σας; Τι θα θέλατε να πείτε στην πολιτεία;

«Στην πλειονότητά μας, οι ποδοσφαιριστές της Επίλεκτης νιώθουμε αρκετά δυσαρεστημένοι και αδικημένοι καθώς τον τελευταίο καιρό τυγχάνουμε μιας άνευ λόγου διάκρισης απο πλευράς της πολιτείας. Το μόνο που ζητάμε είναι να μας αντιμετωπίζουν ισότιμα με τις υπόλοιπες κατηγορίες της ΚΟΠ και όχι σαν κάτι διαφορετικό».

Πώς προσπαθείτε να διατηρήστε σε φόρμα, ενόσω επικρατεί η συγκεκριμένη κατάσταση;

«Από τη στιγμή που μας απαγορεύτηκε να προπονούμαστε ακόμη και σε γκρουπ (κάτι που ίσχυε πριν λίγο καιρό), αναγκαζόμαστε να εκτελούμε τα προγράμματα που μας αποστέλλουν οι γυμναστές μας, είτε σε δρόμους/πεζόδρομους, είτε κάποιες φορές ακόμη και στα σπίτια μας».

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που δεν ολοκληρωθεί και το φετινό πρωτάθλημα της Επίλεκτης ΣΤΟΚ, καθώς και τα υπόλοιπα μικρότερα πρωταθλήματα; Υπάρχει πλάνο για την επόμενη ημέρα, όσον αφορά κυρίως το θέμα της αγωνιστικής απραξίας των αθλητών, όπως επίσης και το ζήτημα περί προβιβασμών και υποβιβασμών; Τι δυσκολίες θα επιφέρει ένα οριστικό λουκέτο;

«Μια πιθανή μη επανέναρξη του πρωταθλήματος της Επίλεκτης θα είναι καταστροφική, καθώς η απραξία θα είναι μεγάλη αν αναλογιστούμε ότι ουσιαστικά η χρονιά θα έχει τελειώσει από τον Νοέμβριο και η επόμενη θα ξεκινήσει τον επόμενο Σεπτέμβριο, κάτι που πολύ πιθανό να επιφέρει προβλήματα τραυματισμών. Επίσης, στην πλειονότητά της η Επίλεκτη αποτελείται απο νεαρούς ποδοσφαιρστές με στόχους για περαιτέρω ανέλιξη, οι οποίοι θα έχουν 2 “χαμένες” σεζόν, κάτι που θα είναι καταστροφικό για τη μετέπειτα εξέλιξή τους. Τέλος, όσον αφορά το θέμα προβιβασμών και υποβιβασμών, δεν έχουμε καμία ενημέρωση».

Ευχαριστούμε τον Παναγιώτη που μας παραχώρησε αυτή τη συνέντευξη και ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα η χρυσή τομή, ούτως ώστε να επιστρέψουν άμεσα όλοι οι αθλητές στα πεδία δράσης τους.