Νίκος Πατίκκης: Ένα δεξί μπακ κορυφαίο στο είδος του!

336

Ο Νίκος Πατίκκης γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 1955 και έκανε το ντεμπούτο του με την Ομόνοια τη σεζόν 1974-1975. Έπαιζε στη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού και αν ρωτήσεις κάποιον ο οποίος έζησε τον Πατίκκη, ως ποδοσφαιριστή, έδινε πάντα τον καλύτερο του εαυτό και ήταν πάντοτε από τους καλύτερους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο.

Αποχώρησε από την ομάδα της Λευκωσίας το 1987 μετά από 13 χρόνια καριέρας στο πράσινο οικοδόμημα. Με την φανέλα της Ομόνοιας κατέγραψε 342 συμμετοχές, έβαλε 22 γκολ, ενώ πανηγύρισε 11 πρωταθλήματα, 4 κύπελλα και 5 ασπίδες.

Ήταν μέλος της χρυσών ενδεκάδων της Ομόνοιας των δεκαετιών ‘70- ‘80. Επίσης, ο Νίκος Πατίκκης, ήταν στις αποστολές της Ομόνοιας στα ιστορικά παιχνίδια με Άγιαξ στην Κύπρο (4-0), το 1979 και με ΤΣΣΚΑ Σόφιας (4-1) το 1983. Ήταν ακόμα βασικός με την Εθνική Κύπρου στο παιχνίδι με την πρωταθλήτρια κόσμου Ιταλία το 1982, το οποίο και έληξε ισόπαλο (1-1).

Άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Ομόνοια ο Νίκος Πατίκκης και αυτό δικαιολογείται εάν κάποιος δει τις συμμετοχές τις οποίες κατέγραψε, αφού συγκαταλέγεται στην πρώτη δεκάδα ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες συμμετοχές ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση στα λεπτά συμμετοχής. Μετά το τέλος της καριέρας του, συνέχισε να βρίσκεται στην Ομόνοια από το πόστο του προπονητή στην Ακαδημία της Ομόνοιας για περισσότερα από 10 χρόνια. Δεν σταμάτησε ποτέ να υποστηρίζει την Ομόνοια και μέχρι σήμερα έχει λόγο και δείχνει να ενδιαφέρεται για το ποδοσφαιρικό τμήμα της.