Ο… θάνατος που άλλαξε τις σχέσεις Μουρίνιο-Γκουαρδιόλα

71

Η κόντρα του Ζοζέ Μουρίνιο με τον Πεπ Γκουαρδιόλα ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια και εντάθηκε όταν οι δύο βρίσκονταν στην Ισπανία. Ο ένας στον πάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης και ο άλλος στον πάγκο της Μπαρτσελόνα. Τις πιο πολλές φορές ο Ισπανός τεχνικός ήταν εκείνος που έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο με ένα χαμόγελο στο πρόσωπο.

Ωστόσο, ανάλογες ήταν οι φορές, όπου ο Special One είχε κάτι να πει. Πάντα με τον δικό του τρόπο. Ειρωνικό, σκληρό, εριστικό, προκλητικό στο 100%! Όμως τα mind games είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Παρόλα αυτά οι σχέσεις των δυο προπονητών φαίνεται ότι έχουν αλλάξει και έχουν βελτιωθεί. Ειδικά από τότε που και οι δύο βρίσκονται στο Νησί για χάρη της Μάντσεστερ Σίτι και της Τότεναμ.

Συγκεριμένα, στην περίπτωση του Ζοζέ Μουρίνιο και του Πεπ Γκουαρδιόλα ο θάνατος δύο σημαντικών ανθρώπων στη ζωή τους τους έφερε πιο κοντά. Ο τεχνικός των Λονδρέζων με δηλώσεις του ανέφερε πως ο ένας στάθηκε δίπλα στον άλλον όταν έχασαν έναν από τους δύο γονείς τους με διαφορά μερικών μηνών.

“Υπάρχουν στιγμές στη ζωή που απλά δεν μπορούμε να τις ξεχάσουμε. Μία από αυτές που δεν πρόκειται να ξεχάσω είναι ο θάνατος του πατέρα μου το 2017. Ήταν τότε εκείνη η στιγμή, όπου ο Πεπ Γκουαρδιόλα με πήρε τηλέφωνο, ώστε να μου δώσει τα συλλυπητήριά του. Αν ζούσε σήμερα θα ήταν 83 ετών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο έκανα και εγώ τον Απρίλιο του 2020 όταν έμαθα ότι η μητέρα του έφυγε από τη ζωή. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα πόσο λυπάμαι. Υπάρχουν πράγματα, όπου ο κόσμος δεν τα ξέρει”, σχολίασε ο Ζοζέ Μουρίνιο.