Κασεμίρο: Ένα σκυλλί του πολέμου στη Ρεάλ Μαδρίτης

124
Βλέποντας τον Κασεμίρο το πρώτο πράγμα που θα σου έρθει στο μυαλό είναι πως δεν πρόκειται για ένα απ’ τα καλά παιδιά των γηπέδων. Σκληρός αλλά όχι βρώμικος παίκτης, που δίνει πάντα το 100% και πολλές φορές παρεξηγείται.

Κι όμως τον Κασεμίρο δεν μπορείς να μην τον συμπαθείς, αν γνωρίζεις μερικά πράγματα για τη ζωή του. Ένα παιδί που δοκιμάστηκε πολύ και είχε να ξεπεράσει τέσσερα τεράστια εμπόδια που θα «γονάτιζαν» τον καθένα. Ήταν εύκολο να πάρει το λάθος δρόμο, όμως δεν το έπραξε, και σήμερα είναι ένας απ’ τους πλέον συμπαθητικούς ποδοσφαιριστές της Ρεάλ Μαδρίτης.

Απ’ τα πέντε του στα δύσκολα

Ήταν κάτι που έπρεπε να μάθει από μικρός καθώς στα πέντε ο πατέρας του τον εγκατέλειψε μόλις ήταν πέντε ετών. Ένας μεγάλος καβγάς στο σπίτι έφερε την εγκατάλειψη στέγης απ’ τον πατέρα του, που έριξε «μαύρο» στην οικογένεια του. Αυτό είναι κάτι που στην πραγματικότητα στοίχειωσε τον Κασεμίρο. Ο ίδιος παραδέχθηκε δημόσια πως αν τον έβλεπε σήμερα στον δρόμο δεν θα τον αναγνώριζε.

Αυτή η φτώχεια

Χωρίς πατέρα λοιπόν, ο Κασεμίρο είχε μπροστά και μια ακόμη τεράστια πρόκληση. Η μητέρα του δύσκολα τα έβγαζε πέρα και ο Κασεμίρο με τα αδέλφια του περνούσαν δύσκολα χρόνια. Ακόμη και αν η μητέρα του έκανες πολλές δουλείες την ίδια αυτό δεν ήταν αρκετό. Στα 7 του χρόνια ζητούσε απ’ τους συμπαίκτες του να κοιμηθεί στα σπίτι τους την προηγούμενη των παιχνιδιών ώστε να μπορεί να ξεκουραστεί κανονικά. Αυτό είναι κάτι που το παραδέχθηκε δημόσια και δείχνει την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι.

Το ψέμα που του άλλαξε την καριέρα

Στην πορεία βέβαια βρέθηκε η Σάο Πάολο και εκεί άλλαξε η ιστορία της ζωής του, όμως για το πετύχει αυτό είπε ένα μεγάλο ψέμα. Αυτό αφορούσε την θέση που αγωνιζόταν μέχρι εκείνη την ηλικία. Ο Κασεμίρο έπαιζε στην επίθεση και επειδή είχε δει πολλά παιδιά που έπαιζαν επίσης ως επιθετικοί αποφάσισε να πει ένα ψέμα. Όταν ο προπονητής ρώτησε αν υπάρχουν καθόλου κόφτες, οχτώ παιδιά είχαν σηκώσει το χέρι τους, και έτσι ο Κασεμίρο βλέποντας πως ο ανταγωνισμός εκεί θα ήταν μικρότερος σήκωσε επίσης το χέρι του. Ήταν τότε που ανακάλυψε (εντελώς τυχαία) που είναι πραγματικά.

Καπάκι και η υγεία

Και ενώ όλα έμοιαζαν να κυλούν ομαλά ο Κασεμίρο βρήκε ακόμη ένα εμπόδιο μπροστά. Μια ιατρική διάγνωση έλεγε… ηπατίτιδα. Μόλις στα 14 του πέρασε περίπου τρεις μήνες όπου δυσκολευόταν να περπατήσει. Είναι αντιληπτό πως αυτό θα μπορούσε να καταστρέψει την καριέρα του, κι όμως δεν το έβαλε κάτω. Με τη βοήθεια της οικογένειας το ξεπέρασε και αυτό και λίγα χρόνια αργότερα έγινε επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.

Και η πρώτη του κίνηση ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δείχνει το ποιόν του ως άνθρωπος. Πριν τρέξει για ρούχα, αυτοκίνητα και όλα τα συναφή, ο Κασεμίρο έψαξε μια νέα στέγη για την μητέρα και τα αδέρφια του. Αυτό τα λέει όλα…

Σ’ αρέσουν τα άρθρα μας; Ακολούθησε τη σελίδα του Goleador και στο Facebook

Προηγούμενο άρθροΤουρκία: Γκάφα και αποβολή με μια κίτρινη!
Επόμενο άρθροΠαιχνίδι με τα γκολ στο Champions League
Ο ωραίος και παράλληλα το μυαλό της παρέας. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει. Ντρίμπλα μιας παλιάς εποχής. Ο φοβερός τυπάρας ο οποίος ξεθάβει απίστευτες ιστορίες για τον αθλητισμό απ’ τα χρονοντούλαπα της ιστορίας και τις παρουσιάζει λες και τις έχει ζήσει από πρώτο χέρι. Χώνει ακατάπαυστα και χωρίς να κομπλάρει και είναι της φιλοσοφίας μην κάνεις κάτι σήμερα που μπορείς να το κάνεις αύριο.