Άντωνας Παρασκευά: Ένα βασικό στέλεχος της «χρυσής» Ομόνοιας

268

Ο Αντώνης Παρασκευά ή αλλιώς Άντωνας Παρασκευά γεννήθηκε στη Μια Μηλιά την 1η Ιουλίου 1955. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του πορεία από την τοπική Πρόοδο Μιας Μηλιάς και στην ηλικία των 21 μετακινήθηκε στην Ομόνοια. Το πρώτο του παιχνίδι στους «πράσινους» ήταν απέναντι στην Ανόρθωση και από τότε πήρε τη θέση βασικού στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Από το 1976 μέχρι και το 1983 αποτέλεσε για την Ομόνοια μια από τις πιο σημαντικές φιγούρες της. Κατέγραψε συνολικά 182 συμμετοχές σε μια περίοδο η οποία θεωρείται ως η πιο ένδοξη και χρυσή εποχή της ομάδας της Λευκωσίας. Με την φανέλα της Ομόνοιας ο Άντωνας Παρασκευά πανηγύρισε 6 Πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα και 5 Ασπίδες ενώ 3 φόρες αναδείχθηκε νταμπλούχος.

Είχε τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για την θέση στην οποία αγωνιζόταν: πείσμα, δύναμη και μαχητικότητα. Επίσης, για έναν ακραίο αμυντικό όπως και σήμερα, έτσι και τότε, το να έχει αντοχές και πολλά τρεξίματα τον έκανε έναν από το καλύτερους παίχτες του γηπέδου καθώς βοηθούσε εκτός από την άμυνα και την επίθεση. Ο Άντωνας Παρασκευά φημιζόταν για την μπαλιά ακριβείας που του επέτρεψε να δώσει αρκετές ασίστ στον αρχισκόρερ Σωτήρη Καϊάφα.

Το 1983 πήρε μετεγγραφή στον Κεραυνό, ενώ έκλεισε την καριέρα του στην ΜΕΑΠ. Μετά το τέλος της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής ασχολήθηκε με την προπονητική.