Όταν ο Ντένις Μπέργκαμπ χόρεψε τον Νταμπίζα (vid)

271

Το ημερολόγιο έδειχνε 2 Μαρτίου 2002. Η Άρσεναλ αντιμετώπιζε την Νιούκαστλ, σε ένα παιχνίδι που έμεινε στην ιστορία. Και αυτό για ο Ντένις Μπέργκαμπ σημείωσε ένα τέρμα το οποίο δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Μια κίνηση του ήταν αρκετή για να εκθέσει τον Νίκο Νταμπίζα και έπειτα με ένα ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Άαρον Χιούς.

Ήταν μια κίνηση που κανείς δεν την περίμενε. Ένα άγγιγμα με το οποίο χόρεψε κυριολεκτικά τον Νταμπίζα. Μετά από κάθετη πάσα προς αυτόν έστειλε τη μπάλα αριστερά με το αριστερό του πόδι και αυτός έκανε κίνηση δεξιά αφήνοντας πίσω του τον Νταμπίζα.

Για την ιστορία οι «κανονιέρηδες» έφυγαν με το διπλό από την έδρα της Νιούκαστλ και ταυτόχρονα με ένα τέρμα που έμεινε στην ιστορία.

Απολαύστε:

Προηγούμενο άρθροΒόλος-Ολυμπιακός: Η μέρα της μαρμότας…
Επόμενο άρθρο02/03: Σαν σήμερα στον αθλητισμό
Ο ωραίος και παράλληλα το μυαλό της παρέας. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει. Ντρίμπλα μιας παλιάς εποχής. Ο φοβερός τυπάρας ο οποίος ξεθάβει απίστευτες ιστορίες για τον αθλητισμό απ’ τα χρονοντούλαπα της ιστορίας και τις παρουσιάζει λες και τις έχει ζήσει από πρώτο χέρι. Χώνει ακατάπαυστα και χωρίς να κομπλάρει και είναι της φιλοσοφίας μην κάνεις κάτι σήμερα που μπορείς να το κάνεις αύριο.