Παυλάκης Κουννάς: Ο άνθρωπος που απέρριψε τον ΑΠΟΕΛ για τον Πεζοπορικό

153
Μπορεί στο μοντέρνο ποδόσφαιρο ο ρομαντισμός να έχει εκλείψει αισθητά, ωστόσο γυρνώντας το χρόνο πίσω μπορεί κανείς να βρει αρκετούς Κύπριους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν για την τιμή της φανέλας και απέρριπταν συνειδητά τη δόξα και το χρήμα. Τέτοιος άνθρωπος και αθλητής ήταν ο Παυλάκης Κουννάς, ο οποίος γεννήθηκε στην Αραδίππου το 1955 και η μεγάλη του αγάπη ήταν το ποδόσφαιρο. Ο Παυλάκης Κουννάς θεωρήθηκε από τους καλύτερους δεξιούς ακραίους επιθετικούς της δεκαετίας του ’70-’80 και αγωνίστηκε σε Ομόνοια Αραδίππου και τον Πεζοπορικό, ξεχωρίζοντας για την ταχύτητα, την ντρίπλα αλλά και την ευχέρεια στο σκοράρισμα, καθώς και το σερβίρισμα στους συμπαίκτες του.

Ο Παυλάκης Κουννάς κατέγραψε την πρώτη του επίσημη συμμετοχή την σεζόν σε ηλικία 15 ετών, το 1970-1971, με τη φανέλα της ομάδας του χωριού του, της Ομόνοιας Αραδίππου, μετά από προτροπή του κ. Λουκαΐδη. Ο Παυλάκης παρέμεινε στην ομάδα της Αραδίππου μέχρι το 1978, όταν η ομάδα εξασφάλισε την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία. Φυσικά, οι εμφανίσεις του και η μεγάλη συμβολή του στην επιτυχία της Ομόνοιας Αραδίππου δεν τον άφησαν να περάσει απαρατήρητος από τις μεγάλες ομάδες του νησιού, οι οποίες κινήθηκαν για να τον αποκτήσουν.

Στα 20 του χρόνια λοιπόν, ο Παυλάκης Κουννάς, θα πάρει μεταγραφή στον Πεζοπορικό, αφού πρώτα είχε υπογράψει στον ΑΠΟΕΛ. Παρόλο που η ομάδα της Λευκωσίας πρόσφερε πριμ ύψους 7 χιλιάδων λιρών στον Παυλάκη, η διοίκηση του Πεζοπορικού, έπειτα από έντονες διαπραγματεύσεις με τον παίκτη, κατάφερε να τον πείσει να φορέσει την καμήλα στο στήθος και τελικά να καταλήξει στον Πεζοπορικό με πολύ πιο χαμηλή αμοιβή.

Από το 1978-1979 μέχρι και το 1984-1985, ο Κουννάς αποτέλεσε μέρος μιας δυνατής φουρνιάς παικτών που άνηκαν στον Πεζοπορικό. Παίκτες όπως ο Κασπάρης, ο Φ. Θεοφάνους, ο Πασχάλης, ο Κουννάς, ο Κυριακίδης, ο Φάνος, ο Ιακώβου, ο Φιλίππου, ο Ερωτοκρίτου, ο Αντωνιάδης, ο Γαβριήλ, ο Λάμπρου, ο Δαμιανού, ο Βέρνον, ο Ραματάν. Μεγαλύτερες επιτυχίες εκείνης της ομάδας ήταν όταν το 1981 τερμάτησε στην δεύτερη θέση, πίσω από την Ομόνοια και το 1984, όταν ο “ΠΙΟΛΑΣ” θα φτάσει στον τελικό κυπέλλου Κύπρου, όμως θα ηττηθεί στην παράταση από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Κουννάς, όντας ένας από τους καλύτερους εξτρέμ της εποχής, θα επιτρέψει στην Ομόνοια Αραδίππου το 1985 στην οποία θα αγωνιστεί μέχρι το 1990, όπου και σταμάτησε το ποδόσφαιρο μόλις στα 29 του χρόνια. Με την Ομόνοια θα αγωνιστεί για δύο χρόνια στην Α’ κατηγορία, και τρία στην Β’ κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παυλάκης κατέγραψε και 8 συμμετοχές με το εθνόσημο στο στήθος, παρόλο που ήταν στην αποστολή πολύ περισσότερες φορές. Μετά το τέλος της καριέρας του ακολούθησε την προπονητική και εργάστηκε σε ομάδες μικρότερων κατηγοριών, αλλά και σε ακαδημίες.