ΑΝΑΤΡΟΠΗ! Με 14 ομάδες τη νέα περίοδο;

104
Έντονες είναι οι φημολογίες την τελευταία ώρα στον χώρο του κυπριακού ποδοσφαίρου, σχετικά με το Παγκύπριο Πρωτάθλημα της επόμενης ποδοσφαιρικής σεζόν. Το πρωτάθλημα α’ κατηγορίας της ερχόμενης περιόδου θα διεξαγόταν με 14 ομάδες, εντούτοις το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει ραγδαία.

Τους προηγούμενους μήνες, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το πόσες ομάδες θα υποβιβαστούν στη β’ κατηγορία. Τον περασμένο Φεβρουάριο, αποφασίστηκε ότι εν τέλει η διαβάθμιση θα αφορά τις 4 τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας του β’ γκρουπ, δηλαδή δεν υπήρξε μεγάλη τροποποίηση από αυτό που συμφωνήθηκε πέρυσι. Απόλλων, Ανόρθωση, Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ και Πάφος, ψήφισαν κατά της διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος με 14 ομάδες και ως εκ τούτου, θα διεξαγόταν με 12, γεγονός που δυσαρέστησε κυρίως κάποιες θεωρητικά μικρομεσαίες ομάδες.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Goleador.org, σήμερα το εν λόγω θέμα έχει επανέλθει στο προσκήνιο και φαίνεται πως ίσως να έχουμε σύντομα μία μεγάλη ανατροπή. Πάγιο επιχείρημα των ομάδων που βρίσκονται στο κάτω διάζωμα του βαθμολογικού πίνακα, αποτελούσε η κατάσταση με τον κορωνοϊό και το γεγονός πως έχει πλήξει πολύ κάποιες ομάδες στο παρελθόν, όπως για παράδειγμα τη Νέα Σαλαμίνα και τον Εθνικό Άχνας.

Έπειτα κι από τα πρόσφατα θετικά κρούσματα κορωνοϊού σε ομάδες του β’ γκρουπ, αρκετές ομάδες επιχειρούν να επαναφέρουν το συγκεκριμένο ζήτημα σε νέα συνεδρία του Δ.Σ. της ΚΟΠ. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξει και νέα ψηφοφορία μέσα στο επόμενο διάστημα, ενώ αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις. Πιθανόν κάποιες ομάδες να αναθεωρήσουν και τελικά να οδηγηθούμε σε διαβάθμιση 2 μόνο ομάδων, άρα το πρωτάθλημα της σεζόν 2021/22 να διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Συνεπώς, τίποτα δεν είναι βέβαιο ακόμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως οι ομάδες που βρίσκονται στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας, θα προσεγγίσουν τις 5 ομάδες που ήταν αρνητικές για πρωτάθλημα 14ων ομάδων. Το Goleador.org παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και σας τις μεταφέρει άμεσα.

*Καλή Πρωταπριλιά!