Και στο βάθος… ελληνοκυπριακό κύπελλο

191
Ένα ενδιαφέρον εγχείρημα αναμένεται να συζητήσουν οι ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες Ελλάδας και Κύπρου, με φόντο ένα ελληνοκυπριακό κύπελλο, αρχής γενομένης της σεζόν 2024/25.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, πρόκειται για ένα μικρό τουρνουά κυπέλλου μεταξύ ομάδων από την Κύπρο και την Ελλάδα. Πρόκειται για μία διοργάνωση, στην οποία θα συμμετέχουν 8 ομάδες από την Ελλάδα και άλλες τόσες από την Κύπρο. Συγκεκριμένα, οι ομάδες που κατέλαβαν μία από τις 8 πρώτες θέσεις του πρωταθλήματός τους. Ωστόσο παραμένει άγνωστο το πότε θα πραγματοποιείται η διοργάνωση.

Σίγουρα, δεν πρόκειται για κάτι παρεμφερές με αυτό που συνέβαινε κάποτε, όταν η πρωταθλήτρια Κύπρου αγωνιζόταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, ούτε πρόκειται για ένα ελληνοκυπριακό πρωτάθλημα. Δε θα αντικαταστήσει τις διοργανώσεις πρωταθλήματος και κυπέλλου των 2 κρατών, αλλά θα είναι στην ουσία μία επιπρόσθετη διοργάνωση με λίγους μόνο αγώνες. Σαφέστατα, δε σχετίζεται ούτε με τις φημολογίες περί μεσογειακής λίγκας. Πάντως, μένει να δούμε εάν αυτές οι σκέψεις θα πάρουν σάρκα και οστά.

*Καλή Πρωταπριλιά!