Τάσος Σκαμπύλης: «Τα πάντα για να νιώθει περήφανος ο κόσμος της Ομόνοιας»

315
Ο Τάσος Σκαμπύλης ήταν εκ των πρωταγωνιστών του μεγάλου τελικού κυπέλλου φούτσαλ που διεξήχθη την Κυριακή, 28 Μαρτίου. Το Goleador.org επικοινώνησε με τον τερματοφύλακα των πρασίνων και σας παρουσιάζει μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Ο φουτσαλιστής της Ομόνοιας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην κατάκτηση του κυπέλλου, στις δυσκολίες της φετινής σεζόν και στον κόσμο της ομάδας.

Καλησπέρα Τάσο! Αρχικά, συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου! Ποια τα συναισθήματά σου μετά την κατάκτησή του; Πού θα ήθελες να το αφιερώσεις;

«Ευχαριστώ για τα συγχαρητήρια. Είμαστε όλοι χαρούμενοι που καταφέραμε να κλείσουμε τη χρονιά με ένα τίτλο. Όλοι μας δουλέψαμε σκληρά και στο τέλος ευτυχήσαμε να κατακτήσουμε το κύπελλο! Εγώ προσωπικά το αφιερώνω στην οικογένειά μου που με στηρίζει και είναι δίπλα μου συνεχώς. Ως ομάδα, αφιερώνουμε τον τίτλο στον Μανώλη που αποφάσισε να σταματήσει και αγωνίστηκε για τελευταία φορά στον τελικό. Φεύγει όπως του αξίζει, με ένα τίτλο».

Παρακολουθήσαμε έναν τελικό, ο οποίος ήταν διαφήμιση για το άθλημα. Μια τιτανομαχία των αιωνίων που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, στη διαδικασία των πέναλτι. Επιπροσθέτως, θα χαρακτήριζα Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, λίγο πολύ, ως δύο ισοδύναμες και ισάξιες ομάδες τη φετινή σεζόν. Θα ήθελα να μας σχολιάσεις τις σκέψεις σου για αυτό.

«Ήταν ένα παιχνίδι που πραγματικά θα έλεγα ότι ήταν διαφήμιση του αθλήματος. Είμαι σίγουρος ότι όσοι το παρακολούθησαν θα έμειναν ευχαριστημένοι με το θέαμα που πρόσφεραν και οι δυο ομάδες. Ευτυχώς για εμάς οι λεπτομέρειες ήταν με το μέρος μας και στο τέλος, έστω και στη διαδικασία των πέναλτι, καταφέραμε να κερδίσουμε. Η αλήθεια είναι ότι οι δυο ομάδες φέτος ήταν οι καλύτερες, αλλά και ισοδύναμες και δίκαια διεκδίκησαν τους φετινούς τίτλους μέχρι το τέλος».

Υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα για το φετινό πρωτάθλημα φούτσαλ. Εν τέλει πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 5 μόνο ομάδων, ενώ διεξήχθησαν 3 γύροι. Πώς εσύ και οι συμπαίκτες σου ζήσατε αυτή την κατάσταση και ποιες είναι οι σκέψεις σου περί τούτου;

«Η φετινή χρονιά ήταν πάρα πολύ δύσκολη από πολλές απόψεις. Είναι τραγικό το γεγονός ότι στη φετινή χρονιά έμειναν 5 ομάδες μόνον. Μπορεί το πρωτάθλημα να ολοκληρώθηκε στο γήπεδο, κάτι το οποίο είναι θετικό, ο τρόπος διεξαγωγής όμως με 3 γύρους, ήταν νομίζω ακατανόητος από όλους. Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο στερήθηκε από τον κόσμο να παρακολουθήσει παιχνίδια όπως αυτό του τελικού κυπέλλου, αφού με τον προηγούμενο τρόπο διεξαγωγής αγωνίζονταν οι ομάδες για κατάκτηση του πρωταθλήματος σε παιχνίδια τελικούς, με την ομάδα που θα έφτανε στις τρεις νίκες να κατακτά και το πρωτάθλημα. Πρέπει με τη νέα χρονιά να επανέλθουμε στον παλιό τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος, αφού νομίζω είναι πιο δίκαιος για όλες τις ομάδες και συνάμα πιο εντυπωσιακός για τον κόσμο. Επίσης πρέπει να βρεθούν τρόποι, κίνητρα κυρίως οικονομικά, για να έχουμε περισσότερες ομάδες τη νέα χρονιά, ώστε να μπορέσουμε να διοργανώσουμε ένα πρωτάθλημα “κανονικό”».

Θα έλεγες ότι η μικρή συμμετοχή ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σάλας επηρέασε το επίπεδο και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος; Εάν ναι, προς ποια κατεύθυνση;

«Σίγουρα επηρέασε το επίπεδο του πρωταθλήματος το γεγονός ότι η συμμετοχή των ομάδων στο πρωτάθλημα ήταν μικρή, όπως επίσης επηρέασε και η μείωση των ξένων που αγωνίζονταν στις ομάδες. Η ανταγωνιστικότητα μειώθηκε κατά την άποψη μου, αφού εμείς και το ΑΠΟΕΛ ουσιαστικά ξέραμε από την αρχή της χρονιάς ότι θα παλεύαμε μεταξύ μας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, παρόλο που σε κάποια παιχνίδια οι υπόλοιπες ομάδες έβαλαν δύσκολα και στους 2 μας. Ενδεικτικό είναι ότι απώλειες βαθμών είχαμε μόνο στα μεταξύ μας παιχνίδια».

Είναι γεγονός πως ο κόσμος έχει λείψει από τα γήπεδα. Υπό κανονικές συνθήκες, πιθανότατα στον τελικό να ήταν κατάμεστο το “Ελευθερία” με χιλιάδες οπαδούς και των 2 ομάδων. Πώς βιώσατε εσείς οι φουτσαλιστές την απουσία του κόσμου; Θα θέλαμε επίσης ένα μήνυμα από σένα προς τον κόσμο της Ομόνοιας.

«Η απουσία του κόσμου από τα γήπεδα είναι κάτι που στεναχωρεί όλους μας. Ανυπομονούμε να ανοίξουν ξανά τα γήπεδα με την παρουσία κόσμου, αφού δίνει μια άλλη δυναμική στις ομάδες και στο άθλημα γενικότερα. Πόσον μάλλον για εμάς που όλοι ξέρετε τι σημαίνει κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και πόση βοήθεια μπορεί να δώσει. Ελπίζω να επιστρέψει ο κόσμος πίσω στα γήπεδα όσο πιο σύντομα γίνεται. Εμείς θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας να μας στηρίζει όπως κάνει μέχρι σήμερα και εμείς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε τα πάντα για να νιώθει περήφανος».

Ως συντακτική ομάδα του Goleador.org, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Τάσο Σκαμπύλη για την παραχώρηση αυτής της συνέντευξης και να του ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο μέλλον!