Κοινοτικό γήπεδο Σάο Κάρλος: Παίζοντας ξυπόλητοι με θέα τις φαβέλες της Βραζιλίας

113
Το ποδόσφαιρο είναι ο «Βασιλιάς» των αθλημάτων, και όπως κάθε «Βασιλιάς» έχει τα δικά του «φρούρια». Αυτά δεν είναι άλλα απ’ τα γήπεδα σε όλο τον κόσμο. Γήπεδα σε μικρές συνοικίες και μεγάλες πόλεις. Όλα με ένα κοινό σκοπό και ένα κοινό στόχο. Να εξυπηρετήσουν τις ομάδες και τους φίλαθλους, οι οποίοι δίνουν ζωή στο ποδόσφαιρο. Το Goleador βγαίνει σε Tour και σε αυτή τη στήλη θα δούμε την ιστορία πολλών και σημαντικών γηπέδων. Σήμερα το Goleador on Tour ετοιμάζει βαλίτσες για το ιδιόμορφης ομορφιάς, κοινοτικό γήπεδο της φαβέλας Σάο Κάρλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Σε αυτή τη στήλη έχουμε δει πολλών λογιών γήπεδα. Άλλα τεράστια, τεχνολογικά προηγμένα και επιβλητικά, και άλλα πραγματικά… διαμαντάκια, μέσα στην απλότητα του ποδοσφαίρου. Σε αυτή την κατηγορία εμπίπτει και το γηπεδάκι της κοινότητας του Σάο Κάρλος στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.

Το εν λόγω γήπεδο είναι αληθινά βγαλμένο από σκηνικό ταινίας, όπου οι επόμενοι… Βραζιλιάνοι μάγοι των ευρωπαϊκών γηπέδων, μαθαίνουν τα μυστικά της μπάλας, στριμωγμένοι, σε όσα τετραγωνικά μέτρα βρήκαν για να παίξουν μπαλίτσα και φυσικά… ξυπόλητοι πάνω στις πέτρες και μέσα στο χώμα. Αυτό το κοινοτικό στάδιο βρίσκεται στη φτωχότατη φαβέλα του Σάο Κάρλος στο Ρίο, με υπέροχη θέα επάνω στη βουνοπλαγιά ενός υψώματος μιας παραγκούπολης, και που σίγουρα χαρίζει το αίσθημα απόλυτης ελευθερίας. Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους.