ΑΠΟΕΛ, Ομόνοια, Ολυμπιακός: Το στοίχημα των Λευκωσιατών για τη νέα σεζόν

559
Η ποδοσφαιρική περίοδος 2020-2021 κυμάνθηκε πολύ διαφορετικά για τους 2 αιώνιους. Από τη μία όψη του νομίσματος, η Ομόνοια αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Κύπρου έπειτα από 11 χρόνια. Από την άλλη, ο άλλοτε πρωταγωνιστής ΑΠΟΕΛ, τερμάτισε στην ιδαίτερα χαμηλή 8η θέση. Η έτερη ομάδα της Λευκωσίας, ο Ολυμπιακός, πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν, εισήλθε στην εξάδα και ήταν φιναλίστ στον θεσμό του Κυπέλλου. Τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν, η κάθε λευκωσιάτικη θέλει να κερδίσει το δικό της στοίχημα!

Η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 αποτέλεσε μία από τις καλύτερες περιόδους στην ιστορία του Τριφυλλιού. Οι πράσινοι κατάφεραν να μπουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε ευρωπαϊκό όμιλο, ενώ παράλληλα στέφθηκαν πρωταθλητές μετά από 11 έτη. Ύστερα από πολλές δυσκολίες, η Ομόνοια έδειξε την περίοδο 2019-2020 ένα άλλο πρόσωπο. Ήταν ένα προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε τη σεζόν 2020-2021. Την ερχόμενη περίοδο, το back to back αποτελεί αδιαμφισβήτητος στόχος των πρασίνων.

Συγχρόνως, η είσοδος εκ νέου σε ευρωπαϊκό όμιλο είναι σαφέστατα ένας ακόμη στόχος για το συγκρότημα του Henning Berg. Τα προαναφερόμενα μπορούν να επιτευχθούν, καθώς η ομάδα κρατάει τον βασικό της κορμό και φαίνεται ότι προχωράει σε καλές προσθήκες. Πάντως, με μία μόνο πρόκριση, οι πράσινοι μπορούν να βρεθούν σε κάποιο ευρωπαϊκό όμιλο, γεγονός που θα τους βοηθήσει και στον οικονομικό τομέα. Η Ομόνοια θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις από τον β’ προκριματικό γύρο του UEFA Champions League.

Ο Ολυμπιακός Λευκωσίας πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις την αγωνιστική περίοδο 2020/21, θυμίζοντας έναν Ολυμπιακό από τα παλιά! Οι μαυροπράσινοι τερμάτισαν στην 6η θέση του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος, ενώ στον θεσμό του Κυπέλλου, έφτασαν έως τον μεγάλο τελικό. Το στοίχημα για την ομάδα του Ολυμπιακού είναι να καταφέρει να εδραιωθεί στο πάνω μέρος του βαθμολογικού πίνακα και να δείξει πως δεν ήταν εφήμερη η παρουσία του εκεί. Το ζήτημα που υπάρχει είναι εάν θα μπορέσει η διοίκηση του Ολυμπιακού να αντικαταστήσει επάξια τους ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν από την ομάδα. Επιπροσθέτως, το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του προπονητή, καθώς ο Čedomir Janevski αποτελεί παρελθόν. Φυσικά, η διοίκηση της ομάδας απέδειξε στο παρελθόν ότι κάνει ορθές επιλογές και θα επιχειρήσει να τις πράξει ξανά.

Όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ, η περίπτωση των γαλαζοκιτρίνων είναι πιο περίπλοκη. Η αγωνιστική, και συνάμα οικονομική κατολίσθηση της ομάδας την περιόδο που ολοκληρώθηκε, αφήνει πολλά ερωτηματικά για την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν. Αν και αμφισβητήθηκε λόγω της λανθασμένης οικονομικής διαχείρισης και της κατακόρυφης αγωνιστικής πτώσης, η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη παραμένει στο πηδάλιο της ομάδας, όπως επίσης και ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Μαζί, θα προσπαθήσουν να επαναφέρουν τον ΑΠΟΕΛ στον δρόμο των επιτυχιών και αυτό είναι και το μεγάλο τους στοίχημα. Εάν πάντως δοθεί λύση στο οικονομικό ή έστω κάποια ανάσα, τότε θα βοηθηθεί και το αγωνιστικό, καθώς είναι συνήθως 2 αλληλένδετοι τομείς. Βέβαια, αποτελεί σίγουρα πλήγμα το γεγονός πως ο ΑΠΟΕΛ δε θα αγωνιστεί φέτος στην Ευρώπη, για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2001-2002. Μένει να δούμε αν ο ΑΠΟΕΛ θα επιστρέψει δυναμικά τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο.