Μπενζεμά: Τρέλα για τις φανέλες της Γαλλίας μετά την επιστροφή στην Εθνική

84

Η επιστροφή του Καρίμ Μπενζεμά στην εθνική Γαλλία έφερε ενθουσιασμό στους οπαδούς των μπλε, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό ώστε να υπάρχει κατακόρυφη εκτόξευση της ζήτησης για τις φανέλες των πρωταθλητών κόσμου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Ντιντιέ Ντεσάμπ πήρε μία μεγάλη απόφαση πριν λίγες ημέρες αφού έβαλε στο… συρτάρτι την σιωπηρή τιμωρία που είχε επιβληθεί στον Καρίμ Μπενζεμά, για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο εκβιασμού που είχε ως θύμα τον Ματιέ Βαλμπουενά, και τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τους 26 παίκτες της εθνικής Γαλλίας για το Euro 2020.

Μια απόφαση που υποκινήθηκε από καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, με τον 32χρονο φορ να συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια στην Ρεάλ Μαδρίτης και να είναι σταθερά ένας από τους ποιοτικότερους φορ των ισπανικών αλλά και των ευρωπαϊκών γηπέδων την τελευταία 10ετία. Το εντυπωσιακό είναι πως η κίνηση του Ντιντιέ Ντεσάμπ (σε περίπτωση που η Γαλλία κατακτήσει το τρόπαιο το προσεχές καλοκαίρι θα γίνει ο πρώτος στην ιστορία που θα έχει πάρει Euro και Παγκόσμιο Κύπελλο ως παίκτης και πρωταθλητής) δεν έφερε ενθουσιασμό μόνο σε συμπαίκτες του Μπενζεμά αλλά (βλέπε Εμπαπέ) και στον κόσμο.

Ουσιαστικά, έχει αρχίσει μία τρελή “Μπενζεμανία” στην Γαλλία και όχι μόνο, με την εταιρία στατιστικών “Unisports” να υποστηρίζει πως από τότε που βγήκε για πρώτη φορά η φήμη περί επιστροφής Μπενζεμά στους μπλε, οι πωλήσεις των φανελών της εθνικής Γαλλίας έχουν παρουσιάσει αύξηση της τάξης του 2.400%. Κάτι που δείχνει ουσιαστικά πως η απόφαση του Ντεσάμπ βρήκε σύμφωνο το φίλαθλο κοινό, με τον Μπενζεμά να έχει τώρα την ευκαιρία από την πλευρά του να διεκδικήσει το πρώτο μεγάλο του τρόπαιο σε εθνικό επίπεδο μετά από τα τόσα που πήρε όλα αυτά τα χρόνια σε συλλογικό με την Ρεάλ Μαδρίτης.