Μανούτ Μπολ: Όταν έφυγε ο γίγαντας του NBA (vids)

741

Σαν σήμερα, ο Σουδανός παίκτης του μπάσκετ, Μανούτ Μπολ, πεθαίνει σε ηλικία 47 ετών. Μέχρι το ντεμπούτο του Gheorghe Muresan (2.31) ήταν ο ψηλότερος παίκτης που εμφανίστηκε ποτέ στο NBA και εξαιτίας αυτού του…χαρίσματος, είχε έναν μέσο όρο 3.34 ταπών ανά αγώνα, τον δεύτερο καλύτερο στο NBA.

Ο Μανούτ Μπολ, ένας από τους ψηλότερους παίκτες που αγωνίστηκαν ποτέ στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου και σαν σήμερα το 2010, έχασε τη μάχη για τη ζωή, υποκύπτοντας στα προβλήματα που προκάλεσε στην υγεία του το σύνδρομο Stevens-Johnson από το οποίο και έπασχε. Είχε εισαχθεί σε κλινική από τις 12 Μαΐου του 2010 αντιμετωπίζοντας εσωτερική αιμορραγία, ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του είχε παρουσιάσει επιπλοκές η λειτουργία του ήπατος.

Ο γίγαντας…Μανούτ Μπολ, ήταν ύψους 2.31μ. και γεννήθηκε στις 16 Οκτωβρίου του 1962 στο Σουδάν. Η οικογένειά του χαρακτηριζόταν επίσης από το ύψος της, αφού η μητέρα του ήταν 2.08 (!), ο πατέρας του 2.03, ενώ ο νονός του ήταν από τους ψηλότερους ανθρώπους που πάτησαν στη γη με ύψος 2.39 (!)

Previous articleΟι δύο ομάδες που «σφάζονται» για τον Κέιν
Next article19/06: Στον αθλητισμό σαν σήμερα
Η πιο ωραία ντρίμπλα σε δημιουργία και εκτέλεση από τον θρυλικό Ροναλντίνιο. Η τύπισσα είναι χίπισσα… τρελή για τα καλά και χωρίς να πίνει ούτε ένα καφεδάκι! Με μια μπυρίτσα όλη μέρα, παρακολουθεί μανιακά ότι αθλητικό παίζει στην τηλεόραση. Δηλώνει θιασώτης του επιθετικού ποδοσφαίρου και οι ρετρό ιστορίες είναι αυτές που την κάνουν να ζει και να αναπνέει.