Δανία: H πρώτη ομάδα που έχασε 2 φορές στους ομίλους του Euro και έφτασε στα ημιτελικά

86

Η πορεία της Δανίας στο εφετινό Euro μοιάζει με παραμύθι, ωστόσο είχε ξεκινήσει εφιαλτικά. Στην πρεμιέρα των Σκανδιναβών στη διοργάνωση, μπροστά στο κοινό τους, είχαν ηττηθεί με 1-0 από τη Φινλανδία στο ματς που σόκαρε την υφήλιο με την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν.

Ακολούθησε η εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στο Βέλγιο, που ωστόσο είχε συνοδευτεί με ήττα 2-1, προτού ακολουθήσει το επιβλητικό 4-1 επί των Ρώσων. Παρότι μάζεψαν μόλις 3 βαθμούς, οι Δανοί κατάφεραν να προκριθούν και, μετά την τεσσάρα επί των Ουαλών στους «16», ξεπέρασαν και την Τσεχία, φτάνοντας έτσι στα ημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1992 – όταν είχαν κατακτήσει και το τρόπαιο.

Η ομάδα του Κάσπερ Χιούλμαντ είναι η μοναδική ομάδα που φτάνει τόσο μακριά έχοντας δύο ήττες στους ομίλουςκαι άπαντες αναμένουμε με ενδιαφέρον πού θα σταματήσει η πορεία της. Μένει βέβαια να δούμε τι θα κάνει και η Ουκρανία με την Αγγλία, καθώς η ομάδα του Αντρέι Σεφτσένκο πέρασε και αυτή με τρεις μόλις βαθμούς… Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι φέτος μονάχα η Βόρεια Ιρλανδία είχε καταφέρει να προκριθεί με δύο ήττες, όμως είχε περάσει ως μία από τις καλύτερες τρίτες το 2016.