04/10/1999: Η συγκλονιστική τραγωδία του ΠΑΟΚ στα Τέμπη

397

Το ημερολόγιο έδειχνε 4 Οκτωβρίου 1999. Το ντέρμπι της ημέρας ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, ήταν το γεγονός, το οποίο υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ξεχώριζε και θα απασχολούσε την επικαιρότητα. Όμως τελικά μετά το παιχνίδι, το οποίο για την ιστορία έληξε ισόπαλο (1-1), ένα τραγικό γεγονός σημάδεψε την μέρα.

Δύο χιλιόμετρα πριν από τα διόδια των Τεμπών το διώροφο τουριστικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε 77 οπαδούς του ΠΑΟΚ, επιχείρησε να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Μια απόφαση μοιραία καθώς το αποτέλεσμα ήταν να βρεθεί στο αντίθετο ρεύμα και να συγκρουστεί με φορτηγό, το οποίο κατευθυνόταν στη Λάρισα.

Το πούλμαν ανατράπηκε και πέφτοντας σε χαράδρα οκτώ μέτρων σκόρπισε το θάνατο σε επτά άτομα εκ των οι έξι ήταν φίλοι του ΠΑΟΚ και ο άλλος ήταν ο οδηγός. Αρκετοί ακόμη τραυματίστηκαν και το γεγονός αυτό συγκλόνισε τους πάντες.

Λίγη ώρα πριν από το δυστύχημα, το λεωφορείο είχε κάνει στάση στο Βελεστίνο. Εκεί αποβιβάστηκαν μερικοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, και σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο τιμόνι βρέθηκε ο 19χρονος, γιος του ιδιοκτήτη του λεωφορείου.

Από σεβασμό προς τα άτομα που έχασαν τη ζωή τους θα αναφέρουμε τα ονόματα τους. Ανασύρθηκαν νεκροί οι Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, Δημήτριος Ανδρεαδάκης, Χριστίνα Τζιόβα, Αναστάσιος Θέμελης, Γεώργιος Γκανάτσιος, Κυριάκος Λαζαρίδης και Αστέριος Αγκζιώτης (Ιδιοκτήτης λεωφορείου).