Μπενζεμά: Κρίθηκε ένοχος με ένα έτος φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ για την υπόθεση Βαλμπουενά

118

Ένοχος κρίθηκε και επίσημα ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος τιμωρήθηκε με έναν χρόνο φυλάκιση με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ για την προσπάθεια εκβιασμού τον Ματιέ Βαλμπουενά για το περιστατικό με το sextape.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η επικοινωνία που είχε ο σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με τον νυν παίκτη του Ολυμπιακού ήταν μία «σκόπιμη» προσπάθεια να τον φέρει σε επαφή με τους εκβιαστές, προκειμένου να πληρώσει για να αποτρέψει τη μετάδοση του εν λόγω βίντεο.

Ουσιαστικά με την απόφαση κλείνει η υπόθεση, η οποία ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια και ο Μπενζεμά προσπάθησε μέσω της υπερασπιστικής γραμμής να αποδείξει ότι είναι αθώος, μένοντας για μεγάλο διάστημα μακριά από την εθνική ομάδα και επέστρεψε μόλις το καλοκαίρι στους «τρικολόρ».

Εν τω μεταξύ, η Ομοσπονδία (μέσω του προέδρου της) είχε διαμηνύσει πως η οποιαδήποτε απόφαση δεν πρόκειται να επηρεάσει την παρουσία του ποδοσφαιριστή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, αφού έχει καταφέρει να μετράει 9 γκολ σε 11 ματς από την επιστροφή του.