Όσκαρ Πιστόριους: Αποφυλακίζεται, οκτώ χρόνια μετά τη δολοφονία της συντρόφου του

143
South Africa's Oscar Pistorius runs across the finish line as he anchors his team home to win the men's 4x100 metres relay T42-46 final during the athletics competition at the London 2012 Paralympic Games at the Olympic Stadium in east London on September 5, 2012. South Africa won in the world record time of 41.78. AFP PHOTO / ADRIAN DENNIS

Δεκτό έγινε όπως όλα δείχνουν το αίτημα αποφυλάκισης που κατέθεσε ο Όσκαρ Πιστόριους, και έτσι, από τις αρχές του 2022 θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Εδώ και τρεις εβδομάδες περίπου ο Νοτιοαφρικανός Παραολυμπιονίκης έχει καταθέσει σχετικό αίτημα και αυτό όπως φαίνεται θα μπει σε εφαρμογή στις αρχές του επόμενου έτους. Βέβαια, δεν σημαίνει ότι θα απελευθερωθεί, αλλά θα βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Όπως είναι λογικό η εξέλιξη αυτή προκάλεσε την απογοήτευση της οικογένειας του θύματος, όπως μεταδίδουν τα βρετανικά media.

Θυμίζουμε ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε την σύντροφό του, Ρίβα Στίνκαμπ, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου το 2013. Ο Όσκαρ Πιστόριους είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο της 30χρονης κοπέλας και είχε καταδικαστεί σε πέντε χρόνια φυλάκισης από τις δικαστικές αρχές.

Ωστόσο, μετά την αποκάλυψη των στοιχείων που αποδείκνυαν πως ο Όσκαρ Πιστόριους γνώριζε πως το πρόσωπο που σημάδευε ήταν αυτό της συντρόφου του, και όχι κάποιου ληστή, όπως αρχικά είχε υποστηρίξει, η ποινή άλλαξε σε 13 χρόνια, μετά την έφεση από την μεριά του Παραολυμπιονίκη να απορρίπτεται. Όταν βγει από την φυλακή, θα βρίσκεται μόνιμα στο σπίτι του και θα πρέπει να πηγαίνει τακτικά στο αστυνομικό τμήμα.